Green Genius a primit finanțare pentru 500 MW in România

Green Genius a primit finanțare pentru 500 MW in România

Green Genius, o companie de energie regenerabilă, care operează pe opt piețe europene, și Mundus Bridge Finance, fondul de datorii private al INVL (cel mai important grup de management de investiții și asigurări de viață din țările baltice), au convenit asupra finanțării de 9,5 milioane EUR.

România este o piață importantă pentru Green Genius și pentru tranziția ecologică europeană. Ne propunem să dezvoltăm și să construim 500 MW de proiecte de energie regenerabilă în următorii ani pe această piață”, afirmă Rokas Bancevicius, CFO Green Genius.

Green Genius a intrat pe piata romaneasca in 2020, infiintand ulterior un birou in Bucuresti. Compania este implicată în dezvoltarea de proiecte solare și eoliene în domeniul verde în România și, uneori, ia în considerare proiecte pentru achiziție și într-un stadiu incipient de dezvoltare.

Locația geografică a României este deosebit de favorabilă pentru solar fotovoltaic datorită numărului mare de zile însorite. În plus, mediul de reglementare din țară s-a îmbunătățit recent. Drept urmare, proiectele de energie regenerabilă din România câștigă o atenție tot mai mare din partea investitorilor internaționali.

Echipa noastră are o experiență vastă în evaluarea riscului unor astfel de proiecte, deoarece finanțarea proiectelor de energie regenerabilă face parte din portofoliul fondului”, spune Viktorija Vaitkeviciene, șeful Mundus, compania de gestionare a activelor care administrează fondul de datorii private Mundus Bridge Finance.

Despre Green Genius
Green Genius este o companie de energie regenerabilă care dezvoltă, construiește și operează proiecte de energie solară, biogaz, eolian și hidrogen verde. Anual, compania generează aproximativ 315 GWh de energie verde, economisind peste 210.000 de tone de CO2. Aceasta este aproximativ cantitatea pe care o absorb 10 milioane de copaci într-un an. Green Genius face parte din grupul internațional de companii Modus Group, prezent pe 11 piețe europene.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *