SOLERGY recunoscut și în America de Nord

SOLERGY recunoscut și în America de Nord

Eticheta oferă un rating de performanță ușor de citit, de la A- la AAA, indicând energia produsă pe unitate de suprafață pentru diferite climate din America de Nord, inclusiv Mexic, Statele Unite ale Americii și Canada. De asemenea, face referire la certificarea ICC-SRCC OG-100, care oferă informații suplimentare privind performanța și conformitatea cu cerințele regionale minime de durabilitate și siguranță.

Eticheta SOLERGY este o inițiativă voluntară și o acțiune concertată a industriei solare termice și a experților. Spre deosebire de alte sisteme de încălzire, colectoarele solare termice nu consumă energie fosilă, ceea ce îi face scutiți de schema UE de etichetare a produselor. Pentru a oferi consumatorilor informații transparente, industria și experții au introdus eticheta care indică cantitatea de căldură pe care o pot genera colectoarele solare termice. Această inițiativă își propune să ajute consumatorii în selectarea produselor care oferă soluții de furnizare a căldurii durabile și rentabile.

Eticheta SOLERGY se alătură certificărilor și evaluărilor colectoarelor solare pe care ICC-SRCC le oferă în cadrul programului OG-100. Prin colaborare, producătorii de colectoare solare termice pot aplica acum la ICC-SRCC pentru a obține eticheta SOLERGY pentru orice colector cu lichid încălzit calificat în cadrul programului OG-100. ICC-SRCC colaborează cu DIN CERTCO pentru a dezvolta evaluările de performanță standardizate SOLERGY pentru zonele climatice nord-americane și pentru a genera eticheta de consum SOLERGY.

„Suntem încântați să colaborăm cu DIN CERTCO și Solar Heating Initiative (SHI) pentru a aduce această etichetă a produsului în America de Nord.Uneori poate fi dificil pentru consumatori să aprecieze beneficiile de performanță pe care le pot aduce produse precum încălzitoarele solare de apă. Instrumente precum eticheta SOLERGY oferă producătorilor o altă opțiune care funcționează bine cu certificările regionale existente precum OG-100.” spune Shawn Martin, VP ICC-SRCC pentru servicii tehnice.

Din 2016, DIN CERTCO este organismul de certificare desemnat responsabil cu acordarea etichetei de colector SOLERGY în Europa. Cerința principală pentru a obține eticheta opțională implică deținerea unui certificat Solar KEYMARK valabil.

Pana in prezent, 23 de producatori si distribuitori de colectoare plate, tuburi vidate si PVT au obtinut și inregistrat prin DIN CERTCO eticheta SOLERGY. O etapă importantă a fost atinsă pe 26 septembrie 2023 când corporația de certificare a ratingului solar (ICC-SRCC) din Statele Unite a anunțat oficial colaborarea de succes cu DIN CERTCO pentru a emite eticheta SOLERGY în America de Nord.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *