România evaluată pozitiv pentru OCDE

România evaluată pozitiv pentru OCDE

România a fost evaluată pozitiv şi i-au fost recunoscute eforturile considerabile realizate în domeniul mediului înconjurător de Comitetul de Politici de Mediu (EPOC) din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

La data de 13 octombrie 2023, reprezentanţii României au participat la reuniunea EPOC, în cadrul căreia statele membre OCDE au evaluat alinierea legislaţiei, politicilor şi practicilor naţionale cu principiile şi standardele organizaţiei. Această reuniune a oferit oportunitatea României, reprezentată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor de a prezenta evoluţiile şi realizările majore în ceea ce priveşte politicile şi bunele practici în domeniul protecţiei mediului la nivel naţional.

România a primit recunoaştere pentru activităţile întreprinse în vederea alinierii rapide şi eficiente la aproximativ două treimi din instrumentele juridice ale EPOC, un pas crucial pentru a ne asigura că ţara noastră este în linie cu cele mai înalte standarde internaţionale. Evaluarea României în Comitetul EPOC a vizat aspecte aferente domeniilor: controlul poluării, evaluarea impactului asupra mediului, poluarea transfrontieră, schimbări climatice, biodiversitate, zgomot, conservarea resurselor de apă, calitatea aerului, precum şi instrumente economice în politicile de mediu.

Totodată, au fost evaluate pozitiv aspectele referitoare la introducerea obligaţiilor de mediu în cadrul politicilor sectoriale din domeniul transporturilor, energiei şi productivitatea resurselor. România a demonstrat un angajament ferm faţă de principiile fundamentale ale OCDE, demonstrând astfel că este angajată să parcurgă cu succes traseul stabilit pentru aderarea la organizaţie.

M. NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *