RP Global și Marguerite au finalizat vânzarea a două parcuri eoliene poloneze către ENGIE Zielona Energia

RP Global și Marguerite au finalizat vânzarea a două parcuri eoliene poloneze către ENGIE Zielona Energia

RP Global, unul dintre principalii jucători ai Poloniei în sectorul energiei din surse regenerabile și Marguerite, un investitor paneuropean și co-acționar de 49,99%, au finalizat vânzarea a două parcuri eoliene cu o putere totală de 103 MW către ENGIE Zielona Energia. Acordul a fost semnat la 28 iulie 2023, iar tranzacția a fost finalizată cu succes după aprobarea Oficiului Polonez pentru Concurență și Protecția Consumatorului.

Parcurile eoliene sunt situate în nordul Poloniei în Tychowo și Kukinia. Parcul eolian Tychowo este format din 20 de turbine Nordex N90 și a fost construit în 2009. Parcul eolian Kukinia are 23 de turbine Enercon E-82 și a fost construit în 2013.

Ambele proiecte funcționează cu succes de ani de zile iar această tranzacție susține valoarea creată de echipele de dezvoltare, construcție și O&M ale RP Global. Această vânzare face parte din strategia în evoluție a RP Global de a finanța noi proiecte pentru a construi un portofoliu de active din surse regenerabile din ce în ce mai diversificat în Polonia și nu numai.

Privind în perspectivă, Polonia rămâne una dintre piețele de bază ale RP Global cu active de >2.700 MW in proiecte eoliene și fotovoltaice în diferite stadii de dezvoltare.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *