Perspectiva pieței turbinelor eoliene – 2030

Perspectiva pieței turbinelor eoliene – 2030

Energia regenerabilă se confruntă cu o creștere notabilă ca urmare a inițiativelor globale de combatere a schimbărilor climatice, cum ar fi Acordul de la Paris, energia eoliană fiind lider. Din 2000 până în 2015, capacitatea eoliană cumulativă din întreaga lume a crescut de la 17.000 de megawați la peste 430.000 de megawați. Cu toate acestea, creșterea cererii de energie durabilă a condus la creșterea cererii de energie eoliană, care, la rândul său, crește cererea de turbine eoliene, acționând ca factor de conducere major pentru piață.

Dimensiunea pieței globale a turbinelor eoliene a fost evaluată la 53,4 miliarde de dolari în 2020 și se estimează că va ajunge la 98,4 miliarde de dolari până în 2030, în creștere cu ritm de 6,3% din 2020 până în 2030. Turbina eoliană este un echipament utilizat în centralele eoliene, ca energie eoliană. Este convertită în energie electrică folosind forța aerodinamică a palelor rotorului, care funcționează ca o aripă de avion sau o pale de rotor de elicopter. Când vântul curge peste lamă, presiunea aerului de pe o parte a lamei scade. Diferența de presiune a aerului pe cele două părți ale lamei creează atât portanță, cât și rezistență. Forța de ridicare este mai puternică decât rezistența, ceea ce face ca rotorul să se rotească. Rotorul se conectează la generator, fie direct (dacă este o turbină cu antrenare directă), fie printr-un arbore și o serie de angrenaje (o cutie de viteze) care accelerează rotația. Această conversie a forței aerodinamice în rotația unui generator produce energie electrică.

Piața turbinelor eoliene este segmentată în funcție de tipul de axe, instalație, componentă, aplicație și regiune. În funcție de tipul axei, piața este clasificată în orizontală și verticală. În funcție de instalație, acesta este împărțit în on-shore și off-shore. În funcție de componentă, acesta este clasificată în lamă de rotație, cutie de viteze, generator, nacelă și altele. Prin aplicare, este fragmentată în industrial, comercial, rezidențial și utilitar. În ceea ce privește regiunea, este analizată în America de Nord, Europa, Asia-Pacific și LAMEA.

Analiza globală a pieței turbinelor eoliene acoperă informații aprofundate despre principalii participanți ai industriei. Jucătorii cheie care operează și profilați în raport includ Enercon GmbH, Gamesa, General Electric, Goldwind, Guodian United Power Technology Company Ltd., Ming Yang, Siemens, Sinovel Wind Group Co. Ltd., Suzlon Energy Ltd. și Vestas Wind Systems..

Sursa Allied Market Research
Piața turbinelor eoliene după tipul de axă (orizontală și verticală), după instalare (onshore și offshore), după componentă (lamă rotativă, cutie de viteze, generator, nacelă și altele) și după aplicație (industrială, comercială, rezidențială și de utilitate): Analiza globală a oportunităților și prognoza industriei 2021-2030.

https://www.alliedmarketresearch.com

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *