Albania anunță câștigătorii primelor parcuri eoliene

Albania anunță câștigătorii primelor parcuri eoliene

Recent Guvernul Albaniei a anunțat câștigătorii primei licitații ținută în această țară pentru producerea de energie electrică prin intermediul unoe instalații ecoliene terestre. Capacitatea acordată este de 222,48 MW.

Ofertanții câștigători sunt Total Eren cu o ofertă de 44,88 €/MWh pentru o capacitate de 75 MW; Guris cu o ofertă de 74 €/MWh pentru 74,88 MW; și Verbund cu o ofertă de 74,95 EUR/MWh pentru 72,6 MW.

Banii au venit parțial de la BERD care încearcă astfel să dezvolte infrastructura energetică a acestei țări și de la Secretariatul de Stat elvețian pentru Afaceri Economice (SECO) care a finanțat asistența tehnică.

Gianpiero Nacci, Director BERD, Sustainable Business and Infrastructure, a declarat: „Albania a făcut progrese remarcabile în atingerea obiectivelor de energie regenerabilă și în implementarea licitațiilor. Suntem foarte încântați că am susținut prima licitație eoliană din țară cu site-uri selectate de ofertanți și așteptăm cu nerăbdare lansarea licitației solare de 300 MW.”

Scopul acestor noi instalații eoliene este acela de a scădea prețurile pentru consumatorii finali, de a diversifica tipul de producție a energiei electrice în Albania și de asigurarea unei independențe energetice în contextul creșterii energiei verzi.

Mihai VINTILĂ

Engie Zielona Energia cumpără două parcuri eoliene poloneze de la RP Global și Marguerite

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

One thought on “Albania anunță câștigătorii primelor parcuri eoliene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *