Reacții după listarea Hidroelectrica

Reacții după listarea Hidroelectrica

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România și s-a listat la Bursa de Valori București. Evenimentul a creat vâlvă în piață atât datorită mărimii listării cât și implicării diverșilor factori economici și politici. BNR a organizat chiar un eveniment unde Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a apreciat evenimentul.

Cea mai mare listare din istoria Bursei de Valori București reprezintă un efort de echipă, pe parcursul mai multor ani. Impactul activității companiei este mult mai mare, fiind reflectat, zilnic, în lanțul de furnizori și clienți, în viețile beneficiarilor persoane fizice. Mixul de producție de energie din surse 100% regenerabile și integrarea progresului tehnologic, aduce avantaje competitive și valoare, atât companiei listate, cât și economiei românești și societății în care își desfășoară activitatea.

Pornind de la zero, companiile românești listate în prezent la Bursa de Valori București au acum o capitalizare cumulată de aproximativ 42 miliarde Euro. Creșterea poate mai puțin rapidă decât ne-am fi dorit a fost însă continuă și de consolidare treptată. Noi, la Banca Națională, punem mare preț pe abordarea chibzuită, sustenabilă, pe termen lung.

Astăzi, la 28 de ani de la reînființare, având în vedere și această listare, Bursa de Valori București își dă examenul de maturitate – a precizat Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR.

După cum reiese din rapoartele publicate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica şi Karoly Borbely, membru în Consiliul de Supraveghere al companiei, au cumpărat acţiuni. Primul a cumpărat 1.606 acţiuni iar al doilea 713 acţiuni. Acest lucru arată încrederea conducerii în proces și încrederea în puterea acestei companii.

Hidroelectrica a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti, fiind cea mai mare ofertă publică din istoria pieţei de capital din România.Fondul Proprietatea și-a vândut participarea de 19,94% valoarea tranzacţiei ridicându-se la circa 9,3 miliarde de lei (cca 1,88 miliarde de euro).

Societatea produce energie electrică 100% din surse regenerabile și are o capacitate hidroelectrică de producere instalată de 6,3 GW. A dezvoltat de curând și o capacitate eoliană onshore instalată de 108 MW prin parcul eolian de la Crucea. Acționarul majoritar este statul român cu o participare de 80% din capital, exercitând controlul prin intermediul Ministerului Energiei.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *