Panouri fotovoltaice pe blocuri de locuințe în București

Panouri fotovoltaice pe blocuri de locuințe în București

Compania E-acumulatori.ro a instalat panouri fotovoltaice pe blocuri de locuințe, în București, în sectorul 1 – în sistem privat, prin investiția proprietarului și în cartierul Militari – prin sponsorizarea proiectului realizat de Asociația Între Vecini, organizație care își propune să sprijine comunitățile de proprietari să devină prosumatori. Investiția, în valoare de aproximativ 5.000 de euro, a constat în instalarea unui sistem de 15 panouri fotovoltaice, cu o putere totală de 6 kWh, pe un bloc P+4E, cu 16 apartamente.

„În prezent, există un interes incipient pentru instalarea sistemelor fotovoltaice la bloc. E-Acumulatori.ro, instalator atestat ANRE, susține inițiativele locale publice și private care și-au propus dezvoltarea urbană verde și la bloc. Comunitățile de proprietari trebuie încurajate pentru a produce și a consuma energie verde. De aceea, pentru implementarea sustenabilității și la bloc este indicat ca aceste comunități energetice locative să fie susținute și ajutate prin diverse programe de subvenționare atât de autoritățile locale publice, cât și de către Administrația Fondului pentru Mediu”, a declarat Dan Tudose, fondatorul firmei.

În cadrul acestui proiect s-a instalat și susținut procedura de dobândire a statutului de prosumator al asociației de proprietari. De la instalare, sistemul montat la blocul din cartierul Militari a produs 2 MWh, care a acoperit integral consumul de 0,2 MWh al clădirii folosit pentru iluminatul spațiilor comune, sistemele de control de acces și aerul condiționat de pe scară, iar restul energiei produse s-a livrat în rețea. Ulterior, banii primiți de la furnizorul de energie vor fi folosiți pentru plățile unor facturi, dar și pentru investiții.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *