BERD finanțează 10 MW in Macedonia de Nord

BERD finanțează 10 MW in Macedonia de Nord

Conform unui comunicat emis de BERD, s-a semnat la Skopie un acord de grant finanțat de donatori bilaterali ai Cadrului de investiții din Balcanii de Vest (WBIF) în valoare de 1,5 milioane EUR. Grantul completează un împrumut BERD de 5,9 milioane EUR și are ca scop a sprijini Elektrani na Severna Makedonija (ESM), compania de energie electrică deținută de stat, în finanțarea etapelor finale de construcție a unei centrale solare de 10 MW care este construită pe locul minei de cărbune epuizată din Oslomej. Operațiunile de testare au început în aprilie anul trecut.

Andi Aranitasi, șeful BERD pentru Macedonia de Nord, a declarat: „Suntem dornici să continuăm să colaborăm cu Macedonia de Nord pentru a reduce dependența acesteia de infrastructura veche pe cărbune. După finalizarea cu succes a sistemului solar Oslomej 1, suntem încântați să vedem că guvernul continuă investițiile în energia solară și suntem pregătiți să oferim sprijin suplimentar dacă este necesar.”

Pe lângă donatorii bilaterali ai WBIF, s-a remarcat Italia care a susținut investiția prin finanțarea evaluării fezabilității tehnice a proiectului.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *