În octombrie, fermierii români sunt aşteptaţi în vestul ţării, la Timişoara, la Târgul RoEnergy

În octombrie, fermierii români sunt aşteptaţi în vestul ţării, la Timişoara, la Târgul RoEnergy

Agricultura şi industria alimentară primesc 500 milioane de euro pentru Energii regenerabile
Târgul RoEnergy România va expune echipamente destinate creşterii eficienţei energetice a fermelor
(Comunicat de presa 08.07.2023)

Potrivit Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 70/2023 urmează să se instituie o nouă schemă de ajutor de stat, finanţată din Fondul pentru Modernizare, cu un buget total de 500 milioane euro care se va implementa în perioada 2023-2028, destinată investiţiilor în energii regenerabile pentru autoconsum.

Beneficiari eligibili sunt companiile care desfăşoară activităţi în baza claselor CAEN 01 – Agricultură, vânătoare şi servicii conexe, 10 – Industria alimentară şi 11 – Fabricarea băuturilor, cu condiţia ca aceştia trebuie să consume minim 70% din energia produsă de noile instalaţii.

Este de aşteptat ca această nouă sursă de finanţare să impulsioneze atât beneficiarii din agricultură şi industria alimentară, cât şi furnizorii de soluţii şi tehnologii din industria de energii regenerabile.

Presa de specialitate din România a prezentat de-a lungul anilor diverse exemple de succes constând în investiţii în echipamente de biomasă şi biogaz, dar şi instalaţii fotovoltaice, implementate în ferme autohtone, prin care a fost crescută considerabil eficienţa energetică a exploataţiilor agricole.

Analiştii susţin că, pe lângă beneficiile propriu-zise ale tehnologiile regenerabile în ferme, astfel de investiţii vor avea un rol însemnat în descentralizarea consumului de energie, vector major în strategia energetică.

În acest context, având în vedere că vestul ţării reprezintă un important pol agricol pentru România, apreciem că organizarea Târgului RoEnergy România la Timişoara, în 4-6 octombrie 2023, reprezintă un moment extrem de oportun pentru ca oferta de tehnologii regenerabile să se întâlnească cu fermierii şi cu companiile din industria alimentară.
Astfel, cei potenţial interesaţi de asemenea echipamente vor avea posibilitatea să viziteze expoziţia RoEnergy pentru a putea analiza cum îşi pot moderniza ferma sau compania. Timp de trei zile, în perioada 4-6 octombrie 2023, expozanţi din opt ţări vor expune cele mai noi tehnologii din domeniu.

Cât costă o investiţie în viitorul companiei dumneavoastră ?
Nu rataţi şansa de a fi prezent pe cea mai fierbinte piaţă a momentului, dar mai ales al viitorului, în condiţiile unui spaţiu expoziţional, totuşi, limitat, în 4-6 octombrie 2023! Solicitați chiar acum o Ofertă de preț, fără nici o obligație, la info@roenergy.eu ori marketing@roenergy.eu.
Intrare liberă pentru vizitatorii expoziţiei.

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *