Kärcher a instalat panouri fotovoltaice pe sediului din Pipera

Kärcher a instalat panouri fotovoltaice pe sediului din Pipera

Kärcher România a instalat panouri fotovoltaice pe sediului din Pipera al companiei inaugurat anul trecut. Investiția s-a ridicat la cca 100 de mii de euro și ar trebui să reducă costurile consumului convențional cu cca 45%, conform unui comunicat al companiei.

„Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate, depunem toate eforturile pentru a contribui la reducerea poluării şi la protejarea mediului înconjurător. Noul proiect de dotare a sediului cu panouri fotovoltaice va contribui atât la obţinerea energiei din surse regenerabile, cu zero emisii de carbon, cât şi la reducerea costurilor operaţionale, un aspect important pentru contextul economic imprevizibil în care ne aflăm”, spune Mihaela Dărângă, Director de Marketing, Kärcher România.

Având o capacitate de 100 kW, sistemul fotovoltaic montat va alimenta sistemele de iluminat, echipamentele IT şi toate dispozitivele electrice. În acest fel se va reduce costul cu energia electrică și va crește sustenabilitatea proprie.

Kärcher România dorește ca în anul viitor să mai monteze un alt sistem, de data aceasta pe depozitul companiei și astfel să reușească să acopere întregul necesar de energie electrică contribuind activ la protejarea mediul înconjurător prin diminuarea poluării.

Mihai NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *