Implementarea energiei regenerabile, efecte asupra sistemului energetic din Senegal

Implementarea energiei regenerabile, efecte asupra sistemului energetic din Senegal

Wärtsilä a prezentat concluziile unui studiu care evaluează impactul financiar și de mediu al diferitelor niveluri de implementare a energiei regenerabile asupra sistemului energetic din Senegal. Planul actual al Senegalului implică adăugarea a aproximativ 2.100 MW din surse regenerabile până în 2035.

Studiul arată că scenariul care prezintă o desfășurare mai mare a energiei regenerabile în sistemul energetic va fi, de departe, cea mai accesibilă și durabilă opțiune. Împreună cu stocarea energiei și centrale electrice cu motoare flexibile pentru a menține o sursă de energie constantă și stabilă, o pondere mai mare a energiei regenerabile va reduce emisiile de carbon cu 30% până în 2030 și va genera economii totale de sistem de 700 de milioane de dolari până în 2035.

Economiile de combustibil sunt cele mai importante. principalul factor în reducerea costului total al sistemului, deoarece energia regenerabilă va elimina parțial nevoia de a funcționa centralele termice la sarcină maximă pentru a satisface cererea.

„Studiul nostru arată foarte clar că maximizarea energiei regenerabile cu costuri reduse este în interesul Senegalului, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al mediului. Aproape sigur că am ajunge la aceleași rezultate, deși de scară diferită, dacă ar fi să analizăm sistemele energetice ale Guineei, Coastei de Fildeș sau Mauritaniei în profunzime similară”, a declarat Kenneth Engblom, Vicepreședinte, Africa & Europa la Wärtsilä Energy.

„Numai prețul transformă lumea la energie regenerabilă”, a continuat Joonatan Huhdanmäki, Manager de dezvoltare a pieței la Wärtsilä. „În 2022, energia solară era deja cea mai competitivă sursă de generare de energie nouă în majoritatea țărilor lumii, inclusiv în Africa. Aceasta este o tendință globală care va continua să se accelereze. Potrivit AIE, pentru a ajunge la zero net până în 2050, ponderea energiei regenerabile ar trebui să ajungă la 61% până în 2030 și la 84% până în 2040.”

Echilibrarea puterii se referă la capacitatea unui sistem de alimentare de a menține o furnizare stabilă și fiabilă de energie electrică, prin potrivirea cererii de energie electrică cu capacitatea de generare disponibilă în timp real.

Deoarece energia regenerabilă este intermitentă, este necesară o capacitate suplimentară de echilibrare pentru a oferi suficientă flexibilitate sistemului de alimentare și pentru a asigura stabilitatea rețelei.

„Ecuația pentru stabilitatea rețelei este destul de simplu de înțeles. Fiecare megawatt de capacitate regenerabilă intermitentă care este instalat trebuie să fie asociat cu nivelurile corespunzătoare de flexibilitate sub formă de centrale de stocare a energiei și echilibrare a centralelor electrice, astfel încât să putem potrivi întotdeauna oferta și cererea de energie electrică”, a explicat Kenneth Engblom.

Pentru a echilibra rețeaua, operatorii vor folosi două tehnologii complementare: Centralele electrice cu motoare flexibile, care pot fi crescute sau scăzute rapid pentru a răspunde schimbărilor în furnizarea de energie electrică, vor fi utilizate ori de câte ori capacitatea regenerabilă este insuficientă pentru a satisface cererea. Sistemele de stocare a energiei, pe de altă parte, vor stoca excesul de energie electrică atunci când generația din surse regenerabile depășește cererea. Ambele vor lucra împreună pentru a menține rețeaua sigură și stabilă.

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *