Uzbekistanul poate finaliza o centrală de 100 MW

Uzbekistanul poate finaliza o centrală de 100 MW

Uzbekistanul pentru ACWA Power Wind Karatau FE LLC, a primit o finanțare de 19,3 milioane USD din partea BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) pentru construcția unei centrale eoliene de 100 MW în Republica Karakalpakstan.

Proiectul va fi cofinanțat de germanii de la Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft și de Société de Promotion et de Participation pour la Cooperation Economique.

„Suntem mândri să sprijinim ACWA Power, clientul nostru de lungă durată, și acest parc eolian de 100 MW din Republica Karakalpakstan, Uzbekistan. Regiunea Mării Aral își întinerește economia valorificând resursele eoliene și solare. Acesta este primul proiect din cadrul programului de consultanță pentru licitații al BERD care ajută la furnizarea de 2 GW de energie eoliană prin procese de licitație competitivă. Acesta stabilește un preț scăzut record pentru energia eoliană și va reduce anual cu peste 178.000 de tone de emisii de CO2”, a declarat Nandita Parshad, Director General al Grupului de Infrastructură Durabilă al BERD într-un comunicat la băncii.

Proiectul WPP Karatau este este primul proiect de energie regenerabilă dezvoltat în temeiul noii Legi a Parteneriatului Public Privat. ACWA Power Wind Karatau FE LLC este o societate cu răspundere limitată înmatriculată în Uzbekistan și deținută de ACWA Power Company din Arabia Saudită.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *