Olkaria V un proiect de energie geotermală de 165 MW

Olkaria V un proiect de energie geotermală de 165 MW

Olkaria V este un proiect de energie geotermală de 165 MW situat în zona geotermală Greater Olkaria din zona Nakuru, Kenya, la aproximativ 120 km nord-vest de Nairobi.

Kenya Electricity Generation Company (KenGen), care deține și operează dezvoltarea geotermală Olkaria existentă în zonă este cea ca re va implementa și Olkaria V.

Construcția proiectului de 669 de milioane de dolari a fost începută cu asistență financiară japoneză în aprilie 2017, în timp ce prima unitate de generare de 82,7 MW a Olkaria V a fost conectată la rețeaua națională în iulie 2019.

Punerea în funcțiune a unității numărul doi din Olkaria V a fost însă întârziată din cauza unui accident cauzat de ruperea unei conducte de abur în construcție care a rănit zece lucrători în iulie 2019. Procesul de punere în funcțiune pentru unitatea Olkaria V-2 este în desfășurare.

Mihai NEGOMIREANU

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *