Kenya pe calea energiei geotermale

Kenya pe calea energiei geotermale

Kenya Electricity Generating Company Ltd. a construit în Valea Marelui Rift ca cca 120 de km de capitala Nairobi mai multe centrale geotermale. Prima a început să funcționeze în 1981, iar din 2011-2015, Toyota Tsusho din Japonia și Hyundai Engineering Co.Ltd. din Coreea au mai construit împreună o fabrică de 280 de megawați ducând producția de energie din surse geotermale a Kenyei la 480 megawați.

Centralele geotermale sunt alimentate cu apă subterană fierbinte, foarte presurizată, încălzită de magma vulcanică a Pământului. Cel mai mare avantaj este că este o sursă stabilă de energie neafectată de condițiile meteorologice sau de lumina zilei.

Experții în energie cred că țare are un potențial de a genera aproximativ 10.000 de megawați din resurse de energie geotermală încă neexploatate.

Mihai VINTILĂ

NaturEnergy

Portalul energiilor alternative din România. Informații despre tehnologii, târguri și expoziții, opinii ale specialiștilor din domeniu, cele mai noi date despre companii. Punem accent pe tot ce trebuie știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *