EVENIMENTE


Turcia ar putea deveni o superputere in sectorul energiilor regenerabile

Potential urias neexploatat al energiei eoliene in TurciaIn conditiile in care aceasta tara inregistreaza o crestere in ceea ce priveste utilizarea resurselor interne pentru producerea de energie, ea ar putea deveni o superputere in sectorul energiei solare si eoliene daca in urmatorii zece ani potentialul acestor ramuri va fi valorificat corespunzator.

Obiectivele Turciei pentru anul 2023 vorbesc despre o capacitate totala instalata de aproximativ 120 de GW, din care mai mult de 20 de GW vor proveni din valorificarea fortei vantului. Spre deosebire de alte zone din Europa, unde majoritatea formelor accesibile de energie regenerabila sunt deja exploatate semnificativ, in Turcia potentialul neutilizat al energiei eoliene prezinta interes crescut pentru companiile energetice care isi doresc crestere pe termen lung.

Potrivit Presedintelui Asociatiei Turce pentru Energia Eoliana, potentialul fortei vantului in Turcia este cu 25-30% mai mare decat cel al Europei, iar judecand dupa cifrele inregistrate in 2013 in ceea ce priveste investitiile si cresterea, anul trecut a fost un an bun, cu perspective promitatoare pentru 2014.

Numai anul trecut au fost instalati 700 de MW de capacitate eoliana, ducand totalul acestui sector la 3 GW, cu 1 GW in diferite statii de constructie. Potrivit aceluiasi reprezentant turc al Asociatiei pentru Energia Eoliana, se asteapta ca in 2014 sa fie conectati la retea intre 800 si 1000 de MW, ducand capacitatea totala la circa 4 GW.

Sursa: Balkans

Comentarii (2)

Adauga un comentariu
 • When you will visit the given place you will learn how to get free robux which will allow you full access in playing roblox which is the best platform for the enjoyment as it is not only a game where people of every age are entertained but it provides knowledgeable skills also.
  DE ryan, postat pe 25-01-2017, la 11:18
 • Useful information for those who have drawn support. Phones, useful links. Large companies handbook. paypal phone number
  DE Sindy, postat pe 04-02-2017, la 03:58
 • COMENTARIU (*)


  Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


 • Energia vantului
 • Energie solara cu panouri fotovoltaice
 • Energie geotermala
 • Energia mareelor
 • Energie Hidro
 • Biocombustibil
 • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoAt this moment you do not support Flash Player 9. We're sorry.

Real Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design