EVENIMENTE


Turbinele eoliene din Germania ar putea fi protejate impotriva incendiilor

Desi turbinele eoliene rareori iau foc in timpul functionarii, s-a demonstrat ca din cauza inaltimii lor foarte mari, pompierii nu pot ajunge sa stinga focul declansat.
Desi turbinele eoliene rareori iau foc in timpul functionarii, s-a demonstrat ca din cauza inaltimii lor foarte mari, pompierii nu pot ajunge sa stinga focul declansat. Asadar, in prezent exista unele discutii pentru introducerea in legislatie a unor prevederi privind necesitatea unor aspersoare montate pe suprafata turbinei.

Nemtii au fost printre primii care s-au gandit la acest aspect, desi dintre cele 23.600 de turbine eoliene care erau instalate in Germania la nivelul anului trecut numai sase au fost raportate ca fiind afectate de incendii, ceea ce reprezinta un procent nesemnificativ, de numai 0.025%.

Cu toate acestea, grija cu privire la posibilitatea izbucnirii unor incendii la nivelul rotorului este din ce in ce mai mare, avand in vedere si tendinta producatorilor de turbine de a crea echipamente din ce in ce mai inalte si cu dimensiuni ale rotorului din ce in ce mai mari, pentru a creste capacitatea de colectare a energiei vantului.

Atentia este indreptata spre aceste posibile situatii in special deoarece incendiile se pot extinde catre terenurile si padurile din jurul turbinei afectate, avand in vedere ca in preajma fermelor eoliene nu prea exista alte structuri sau cladiri, astfel ca potentialele pagube materiale sunt relativ limitate numai la suprafata turbinei.

Dupa cum am mai mentionat, principala problema o reprezinta imposibilitatea unitatilor de pompieri de a actiona eficient pentru stingerea unor astfel de incendii, din cauza inaltimii turnului, dar si a riscului ca in timpul incendiului palele turbinei sa se desprinda si sa cada pe pompierii aflati la sol.

Legea germana deja impune montarea unor sisteme de aspersoare pe acele turbine care sunt instalate in interiorul zonelor impadurite sau in apropierea lor, insa problema care se ridica in prezent este daca aceste sisteme de stingere a focului sa fie montate pe toate tipurile de turbine.

Expertii spun ca aceste costuri suplimentare ar putea fi recuperate prin intermediul primelor de asigurare.

Sursa: Renewables International

Comentarii (1)

Adauga un comentariu
 • There is golden chance for you to learn how to get subscribers for your youtube channel and you will gain more traffic in less time as you will be benefited very much.
  DE carl, postat pe 25-01-2017, la 11:12
 • COMENTARIU (*)


  Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


 • Energia vantului
 • Energie solara cu panouri fotovoltaice
 • Energie geotermala
 • Energia mareelor
 • Energie Hidro
 • Biocombustibil
 • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoAt this moment you do not support Flash Player 9. We're sorry.

Real Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design