EVENIMENTE


Rusia – viitor punct de reper in industria eoliana

Rusia - viitor punct de reper in industria eolianaPotrivit analizelor efectuate de diverse companii din domeniul energiei eoliene, Rusia este vazuta ca o piata promitatoare pentru investitiile in acest sector energetic, in conditiile in care exista si date conform carora tara ar putea dezvolta un program national privind emisiile de carbon.

Compania energetica rusa OAO Lukoil a anuntat in cursul saptamanii trecute ca s-ar putea intoarce in patria-mama pentru noi proiecte de energie regenerabila, avand in vedere ca sucursalele sale din Romania si Bulgaria au fost afectate de taierile de subventii din aceste tari. Anuntul a fost facut pe fondul tensiunilor dintre Rusia si Ucraina referitoare la Peninsula Crimeea.

De asemenea, aceeasi companie a mai anuntat eventualitatea demararii unui proiect-pilot de productie a energiei eoliene cu o capacitate de 10 MW in regiunea Kaliningrad, insa acest lucru numai in conditiile in care se restrang restrictiile privitoare la utilizarea de echipamente produse pe plan local.

Dupa cum se stie, tari din Europa de Est precum Romania si Bulgaria au redus subventiile pentru energia regenerabila cu scopul de a diminua impactul acestora in facturile consumatorilor finali. Ambele tari au redus sprijinul pentru producatorii de energie verde dupa ce anul trecut s-a inregistrat un val de instalatii noi.

Rusia, care are resurse abundente de gaz si energie hidro, intentioneaza sa adauge in urmatorii ani peste 6 GW de capacitate regenerabila, inclusiv microhidrocentrale, iar planurile autoritatilor vorbesc de o cota de energie regenerabila de 2.5% pana in 2020, raportat la prezent, cand procentul este de doar 1.

In alta ordine de idei, intentia Rusiei de a dezvolta o piata a carbonului ar urma sa fie bine primita de catre comunitatea internationala, mai ales deoarece aceasta tara emite 5% din totalul emisiilor la nivel global, situandu-se pe locul 5 modial. Emisiile poluante au scazut in Rusia cu peste 40% in perioada 1990-2000.

Sursa: Business Spectator

Comentarii (2)

Adauga un comentariu
 • With the help of paypal money generator online you can easily generate the huge amount of money in your paypal account which is the use in any manner you want.
  DE karry, postat pe 25-01-2017, la 11:20
 • When i have a great lists of unblocked games happy wheels so what else i can wish for so you too can enjoy this games by just visiting our site . Here you can get yourself the unblocked games and explore the gaming world .
  DE unblock games, postat pe 17-02-2017, la 04:54
 • COMENTARIU (*)


  Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


 • Energia vantului
 • Energie solara cu panouri fotovoltaice
 • Energie geotermala
 • Energia mareelor
 • Energie Hidro
 • Biocombustibil
 • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoAt this moment you do not support Flash Player 9. We're sorry.

Real Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design