EVENIMENTEProiectele de hidrocentrale in ariile protejate, suspendate

Organizatia WWF Romania a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca toate proiectele de constructie a unor hidrocentrale in zone protejate vor fi suspendate, intr-o incercare de protejare a ecosistemelor din aceste arii si a biodiversitatii.

Aceste asa-numite “zone de excluziune” vor fi stabilite pana cel mai tarziu la sfarsitul lunii Mai.

De-a lungul ultimilor ani, membrii organizatiei au avertizat autoritatile de mediu ca demararea a sute de proiecte de hidrocentrale de-a lungul lantului carpatic in Estul Europei ameninta sute de rauri si parauri, o petitie in acest sens fiind deja adresata autoritatilor romane inca de acum doua luni si semnata de peste 20.000 de cetateni. Prin aceasta solicitare i se cere Guvernului sa salveze raurile montane care prezinta o importanta deosebita pentru specii pe cale de disparitie precum vidrele.

Directorul WWF Romania, Magor Csibi, sustine ca organizatia pe care o reprezinta nu este impotriva investitiilor in energie, dar ca unele cursuri de apa au o importanta ecologica atat de mare, incat ele nu pot fi distruse de dragul profitului economic.

In cadrul acestui demers, Ministrul roman al Apelor si Padurilor, Lucia Varga, s-a angajat sa initieze o comisie care sa decida pe ce arii naturale nu ar trebui sa se construiasca hidrocentrale pentru a proteja diversitatea.

Sursa: Balkans

Comentarii (22)

Adauga un comentariu
Sisteme solare termice


  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoAt this moment you do not support Flash Player 9. We're sorry.

Real Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design