EVENIMENTEEnergie solara termica

Intersolar Europe 2014 va pune accentul pe incalzirea din surse regenerabile

Intersolar Europe 2014 va pune accentul pe incalzirea din surse regenerabileIntersolar Europe 2014, care este cel mai important eveniment din lume dedicat industriei solare, se va desfasura in perioada 4-6 Iunie in Germania.

Zonele de informatie se impart in functie de segmentele de piata, si anume: panouri fotovoltaice, tehnologii de productie a panourilor fotovoltaice, stocarea energiei si tehnologii solar-termice.

Oraselul austriac alimentat 100% cu energie regenerabila

Oraselul austriac alimentat 100% cu energie regenerabilaRegiunea in care se regaseste oraselul austriac Gussing, cu o populatie de numai 4000 de locuitori, era in urma cu douazeci de ani una din cele mai sarace din Austria. Cu o industrie si un comert slabe, fara infrastructura rutiera si cu o rata a somajului ridicata, principala indeletnicire a locuitorilor era agricultura.

Din cauza lipsei legaturilor de cale ferata, costurile cu energia erau in 1988 foarte mari, aproximativ 8 milioane de dolari anual mergeau numai pe facturile de combustibili fosili.

Sunt pregatite companiile din Romania pentru feed-in-tariff?

Organizatorii Targului International RoEnergy Bucuresti, cel mai important eveniment al industriei de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica din Romania, au demarat campania de inscrieri si promovare a urmatorului targ,  editia RoEnergy Bucuresti numarul V, care va avea loc in perioada 6-8 mai 2015, la ROMAERO, Baneasa, sector1 , Bucuresti.
Printre principalele noutati se remarca promovarea focusata a domeniilor care alcatuiesc portofoliul RoEnergy: RoEnergy#SOLAR, RoEnergy#BIOMASA, RoEnergy#BIOGAZ, RoEnergy#HYDROPOPWER, RoEnergy#WINDPOWER, RoEnergy#EnergyINDEPENDENT.Pe langa expozitie, sub “umbrela” Targului RoEnergy vor avea loc o serie de manifestari conexe dintre care mentionam: conferinte, mese rotunde, workshop, tombola RoEnergy, etc.

Energie solara fotovoltaica

Fara bani europeni pentru energia solara si eoliana pana in 2020

Fara bani europeni pentru proiectele de energie solara si eoliana pana in 2020Directorul general al Organismului Intermediar pentru Energie din Ministerul Economiei, Viorel Madalin Beltechi, a declarat ieri ca in intervalul exercitiului bugetar 2014-2020 proiectele de energie eoliana si solara nu vor mai primi finantari din partea Uniunii Europene, prin prisma faptului ca tara noastra si-a atins deja obiectivul de energie regenerabila stabilit pentru anul 2020.
Mai mult decat atat, oficialul a mai precizat ca din cauza amplasamentului fermelor eoliene si fotovoltaice s-a creat un dezechilibru major in retea, deoarece cele mai multe parcuri solare si de vant sunt situate cu precadere in anumite zone ale tarii, respectiv in partea de sud si sud-est, rezultand o discordanta in aceasta portiune a sistemului fata de celelalte.

Romania – aproape 1 GW de capacitate fotovoltaica noua in ciuda taierilor de subventii

Tara noastra a adaugat 850 de MW de capacitate fotovoltaica noua in ultimele opt luni, in ciuda schimbarii schemei de sprijin pentru producatorii de energie verde. In plus, Romania are impreuna cu Turcia o serie de proiecte ambitioase de energie la care se lucreaza intens, printre care 1 GW de capacitate si o linie de electricitate subacvatica de 450 de km lungime, care va lega cele doua tari.

Adauga Anunt

publicitate NaturEnergy

ULTIMELE ANUNTURI

  • Energia vantului
  • Energie solara cu panouri fotovoltaice
  • Energie geotermala
  • Energia mareelor
  • Energie Hidro
  • Biocombustibil
  • Energie solara
Energie geotermala

Capacitatea pompelor de caldura geotermale va creste cu circa 150% pana in 2020

Capacitatea pompelor de caldura geotermale va creste cu circa 150% pana in 2020Compania de cercetare a pietei Navigant Research a publicat un nou studiu, intitulat “Pompe de caldura geotermale”, care releva faptul ca la nivel mondial capacitatea instalata a sistemelor care includ pompe de caldura geotermale va creste cu aproximativ 150% pana in 2020, de la 52.7 GW la 127.4 GW.

Aceste sisteme de pompe de caldura geotermale exploateaza temperaturile moderate si constante aflate imediat sub suprafata Pamantului.

Turistii care viziteaza Islanda, atrasi de centralele geotermale

Pentru cunoscatori, Islanda este deseori supranumita “Disneyland-ul geotermal”, datorita multitudinii de centrale geotermale existente in aceasta tara si a potentialului acestei resurse, care este extrem de bine valorificat.

In fiecare an, peste 100.000 de turisti viziteaza centralele geotermale din Islanda, acestea reprezentand unele din cele mai importante destinatii turistice din aceasta tara. Astfel, tara este faimoasa pentru Spa-ul geotermal de la Laguna Albastra sau Baia Pamantului (Earth Bath), situata in Nordul tarii.

Summit-ul global anual pentru Energie Geotermala

Editia din acest an a Summit-ului global anual pentru Energie Geotermala se va desfasura in perioada 19-20 Septembrie 2012 la Reykjavik, in Islanda. La acest eveniment vor lua parte numerosi experti de top din intreaga lume, care vor discuta despre aspecte-cheie privind provocarile pe care le intampina industria energiei geotermale in acest moment.

Energie hidro

Provocarile sistemului hidroenergetic dezbatute la Romanian HydroPower Energy Summit 2014

Legea pentru aprobarea ordonantei nr. 57/2013 va fi promulgata in scurt timp, astfel ca producatorii de energie din surse regenerabile vor beneficia de certificate verzi conform prevederilor initiale.

Din cauza nepromulgarii legii respective, prevederile ordonantei in cauza se suprapun cu cele de reducere a schemei-suport, prin urmare, in acest moment cei acreditati incepand cu 2014 sunt afectati atat de amanarea cotei de certificate verzi, cat si de decizia reducerii sprijinului.

Romanian HydroPower Energy Summit 2014

Au mai ramas numai trei zile pana la Romanian HydroPower Energy Summit, evenimentul industriei hidroenergetice din Romania, care va avea loc Joi, 20 Februarie 2014, incepand cu ora 9 a.m., la Hotelul InterContinental din Bucuresti.   

Organizat de GOVNET Conferences cu suportul Administratiei Nationale „Apele Romane”, Hidroelectrica, Garzii de Mediu, Asociatiei Romane pentru Hidroenergie, precum si al ACUE, AREL, AFEER si Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei, Summitul va aduce fata in fata reprezentanti ai Guvernului, autoritatile de reglementare din domeniul energiei, jucatorii importanti din sectorul hidro din Romania, investitori interesati de dezvoltarea industriei, dar si companii din zone de activitati complementare.

Macedonia mizeaza pe hidrocentrale mici

Premierul Guvernului macedonean, Nikola Gruevski, a lansat propunerea de construire a nu mai putin de 80 de microhidrocentrale pe teritoriul tarii sale, grupate insa pentru a fi cat mai atractive pentru investitori.

Astfel, 46 dintre proiectele de hidrocentrale de dimensiuni mici vor fi grupe cate doua, trei, patru sau chiar cinci, deoarece nu toate sunt atractive pentru investitori ca entitati individuale.

CELE MAI ...
----------
-
PARTENERI MEDIA
DK ExpoAt this moment you do not support Flash Player 9. We're sorry.

Real Time Web Analytics