EVENIMENTE


Iberdrola renunta la ideea de a-si vinde proiectele eoliene din Romania

Iberdrola renunta la ideea de a vinde portofoliul eolian din RomaniaCompania energetica Iberdrola a declarat ca momentan renunta la planurile sale de a vinde proiectele eoliene pe care le are in tara noastra, deoarece bunurile de energie regenerabila pe care le-a instrainat pana in prezent sunt suficiente si nu mai e nevoie de vanzarea altora.

Astfel, firma spaniola a incercat initial sa gaseasca un comparator pentru ferma eoliana Mihai Viteazu, cu o capacitate instalata de 80 de MW, pusa in functiune in anul 2012, dar si pentru pachetul majoritar insemnand aproape 200 de MW dintr-o serie de alte proiecte eoliene aflate in diferite stadii de dezvoltare.

Tot in anul 2012 Iberdrola s-a aflat in discutii cu Sinovel pentru ca cei din urma sa achizitioneze intregul portofoliu al Iberdrola din Romania, care reprezinta circa 1.2 GW de capacitate cumulata instalata, dar negocierile au esuat, iar Iberdrola a fost nevoita sa scoata din nou la vanzare reteaua de ferme eoliene.

Compania iberica a negat ca la baza deciziei sale de a pastra totusi activele fermelor eoliene a stat de fapt esecul negocierilor, iar de atunci Iberdrola nu a mai dat informatii cu privire la alte firme care au mai fost ulterior interesate de achizitionarea portofoliului.

Mai mult decat atat, un purtator de cuvant al companiei a declarat ca acesta nu este un moment bun pentru vanzarea activelor de energie regenerabila si ca programul de cesiune a fost finalizat. Anul trecut, Iberdrola si-a vandut portofoliul eolian din Polonia, insumand aproximativ 184 de MW, avand totodata si o politica de varsare a activelor de energie regenerabila pe pietele secundare.

In plus, reprezentantii firmei au mai precizat ca decizia conducerii de a renunta la vanzarea proiectelor eoliene din Romania a fost motivata de schema inca avantajoasa de tarifare feed-in.

Anul trecut, Romania a adaugat 700 de MW de capacitate eoliana, iar in 2012 aproape 1 GW. Cu toate acestea, in decursul anului 2014, potrivit Asociatiei Romane pentru Energia Eoliana, se vor instala numai 295 de MW, ceea ce reprezinta aproape jumatate din cat s-a adaugat in 2013.

Sursa: Wind Power Monthly

Comentarii (2)

Adauga un comentariu
 • STOPPED shipping trick free samples of viagra sale for men it this virture my.
  DE , postat pe 10-01-2017, la 07:11
 • Such a awesome website where you can easily acquire amazon gift card code within minute.
  DE free amazon gift card codes 2017, postat pe 15-02-2017, la 03:18
 • COMENTARIU (*)


  Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la violență sau ura vor fi sterse. Îi rugam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe NaturEnergy.

Sisteme solare termice


 • Energia vantului
 • Energie solara cu panouri fotovoltaice
 • Energie geotermala
 • Energia mareelor
 • Energie Hidro
 • Biocombustibil
 • Energie solara
PARTENERI MEDIA
DK ExpoAt this moment you do not support Flash Player 9. We're sorry.

Real Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design