EVENIMENTE


NaturEnergy » Energie solara fotovoltaica
Energie solara fotovoltaica

China vrea sa investeasca 360 de miliarde de dolari in energie verde pana in 2020Surse guvernamentale din China au declarat cu cateva zile in urma ca tara lor si-a stabilit ca scop pentru anul 2020 investitii in energie regenerabila, in special eoliana si solara, in valoare de 360 de miliarde de dolari.

De asemenea, chinezii intentioneaza ca in urmatorii ani peste 13 milioane de locuri de munca in industria energiei din surse regenerabile sa fie create in cadrul acestui mega-proiect ambitios.

EU PVSEC – pregatiri pentru editia 2017

EU PVSEC 2016, care s-a desfasurat in perioada 24-28 Octombrie la Singapore, a fost cel mai mare eveniment dedicat cercetarii in domeniul energiei fotovoltaice, aducand laolalta 1742 de participanti din 73 de tari.

Energia din surse verzi a depasit-o deja pe cea din carbune

Cifrele statisticilor de profil arata ca in fiecare zi a anului trecut in lume s-au construit aproape jumatate de milion de panouri solare, iar Chinaa excelat la productia de turbine eoliene, cu o medie de doua turbine pe ora!

Fara bani europeni pentru energia solara si eoliana pana in 2020

Fara bani europeni pentru proiectele de energie solara si eoliana pana in 2020Directorul general al Organismului Intermediar pentru Energie din Ministerul Economiei, Viorel Madalin Beltechi, a declarat ieri ca in intervalul exercitiului bugetar 2014-2020 proiectele de energie eoliana si solara nu vor mai primi finantari din partea Uniunii Europene, prin prisma faptului ca tara noastra si-a atins deja obiectivul de energie regenerabila stabilit pentru anul 2020.
Mai mult decat atat, oficialul a mai precizat ca din cauza amplasamentului fermelor eoliene si fotovoltaice s-a creat un dezechilibru major in retea, deoarece cele mai multe parcuri solare si de vant sunt situate cu precadere in anumite zone ale tarii, respectiv in partea de sud si sud-est, rezultand o discordanta in aceasta portiune a sistemului fata de celelalte.

Romania – aproape 1 GW de capacitate fotovoltaica noua in ciuda taierilor de subventii

Tara noastra a adaugat 850 de MW de capacitate fotovoltaica noua in ultimele opt luni, in ciuda schimbarii schemei de sprijin pentru producatorii de energie verde. In plus, Romania are impreuna cu Turcia o serie de proiecte ambitioase de energie la care se lucreaza intens, printre care 1 GW de capacitate si o linie de electricitate subacvatica de 450 de km lungime, care va lega cele doua tari.

Panouri fotovoltaice
PARTENERI MEDIA
DK ExpoAt this moment you do not support Flash Player 9. We're sorry.

Real Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design