EVENIMENTE


NaturEnergy » Energie eoliana
Energie eoliana

Cel mai mic parc eolian din lume incape pe un bob de orez

Parc eolian pe un bob de orezO echipa de cercetatori americani de la Universitatea din Texas lucreaza in prezent la elaborarea unui proiect care se refera la un parc eolian in miniatura, probabil cel mai mic din lume, care ar urma sa fie montat pe suprafata unui bob de orez.

Desi incredibil de mici, turbinele eoliene sunt capabile sa genereze suficienta electricitate pentru a alimenta un telefon mobil performant.

Iberdrola renunta la ideea de a-si vinde proiectele eoliene din Romania

Iberdrola renunta la ideea de a vinde portofoliul eolian din RomaniaCompania energetica Iberdrola a declarat ca momentan renunta la planurile sale de a vinde proiectele eoliene pe care le are in tara noastra, deoarece bunurile de energie regenerabila pe care le-a instrainat pana in prezent sunt suficiente si nu mai e nevoie de vanzarea altora.
Astfel, firma spaniola a incercat initial sa gaseasca un comparator pentru ferma eoliana Mihai Viteazu, cu o capacitate instalata de 80 de MW, pusa in functiune in anul 2012, dar si pentru pachetul majoritar insemnand aproape 200 de MW dintr-o serie de alte proiecte eoliene aflate in diferite stadii de dezvoltare.

Lukerg – imprumut de 67 milioane euro pentru parcul eolian Gebeleisis

Dupa ce companiile Lukoil Econergo si ERG Renew au fuzionat pentru desfasurarea unor proiecte energetice, acestea au anuntat semnarea unui contract de finantare cu institutiile financiar-bancare ING si Raiffeisen pentru finantarea parcului eolian Gebeleisis, avand o capacitate de aproximativ 70 de MW.
Finantarea se refera la o suma de circa 67 de milioane de euro, iar perioada de desfasurare a contractului este de 11 ani. Cele doua companii in asociere au inceput acest an cu finalizarea fermei eoliene Topolog-Dorobantu din zona Dobrogei, care de altfel a fost si pusa in functiune.

Rusia – viitor punct de reper in industria eoliana

Rusia - viitor punct de reper in industria eolianaPotrivit analizelor efectuate de diverse companii din domeniul energiei eoliene, Rusia este vazuta ca o piata promitatoare pentru investitiile in acest sector energetic, in conditiile in care exista si date conform carora tara ar putea dezvolta un program national privind emisiile de carbon.
Compania energetica rusa OAO Lukoil a anuntat in cursul saptamanii trecute ca s-ar putea intoarce in patria-mama pentru noi proiecte de energie regenerabila, avand in vedere ca sucursalele sale din Romania si Bulgaria au fost afectate de taierile de subventii din aceste tari. Anuntul a fost facut pe fondul tensiunilor dintre Rusia si Ucraina referitoare la Peninsula Crimeea.

Un nou imprumut BERD pentru industria energiei eoliene din Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda o linie de credit in valoare de 49 de milioane de euro pentru constructia, punerea in functiune si functionarea efectiva a fermei eoliene din localitatea constanteana Crucea.

Prin acest demers institutia bancara sus-amintita isi continua actiunea de sprijinire a tarii noastre in procesul de tranzitie catre o economie cu un nivel scazut al emisiilor de carbon, prin dezvoltarea resurselor de energie regenerabila. In acelasi timp, grupul Erste, companie de finantare cu sediul in Austria, va contribui cu aceeasi suma ca si BERD.

Energie eoliana
PARTENERI MEDIA
DK ExpoAt this moment you do not support Flash Player 9. We're sorry.

Real Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design