EVENIMENTE


NaturEnergy » Biocombustibil
Biocombustibil

Organizarea Expobiomasa 2017 este deja aproape de final

Desi mai e mult pana in luna Septembrie 2017, cand se va desfasura urmatoarea editie a targului Expobiomasa, organizatorii spun ca deja peste 75% din locurile disponibile pentru expozitie au fost rezervate catre companii din 13 tari diferite. Acest eveniment este deja un important punct de reper pe harta sustenabilitatii si a sectorului de incalzire si racire curate, asadar interesul pentru expozitie a crescut constant in ultimii ani, ajungand in prezent in top 5 cele mai relevante evenimente la nivel mondial.

Biomasa depaseste energia eoliana in topul atentiei investitorilor

Biomasa depaseste energia eoliana in topul atentiei investitorilorEnergia care este produsa din biomasa si derivati are un potential urias, inca slab valorificat, avand in vedere suprafetele mari agricole existente in tara noastra. Asadar, materia prima este suficienta si permanenta, insa cu toate acestea investitorii s-au orientat in ultimii ani numai pe zona de eoliene si cea de fotovoltaice in Romania.
De aceea, dezvoltarea acestui sector este mult mai slaba decat cea a energiei eoliene si solare, iar organizatiile de profil incearca sa promoveze mai mult aceasta nisa, in vederea crearii unui echilibru in sistem. Scopul conferintei “Biomasa, Biogaz & Cogenerare - Romania 2014” organizata de GOVNET a fost chiar acela de a scoate in prim-plan avantajele investitiei in aceasta zona energetica, principalele teme de discutie fiind legate de evolutia sectorului biomasei si biogazului in urmatorii ani, dificultatile pe care le intampina dezvoltatorii de proiecte de biomasa, dar si modul in care influenteaza agricultura productia de biogaz, in calitate de furnizor principal de materie prima.

Biogaz din mancare expirata in Prahova

In cadrul unei fabrici de biogaz din judetul Prahova se va produce biogaz in urma procesarii mancarii expirate provenite de la unul din cei mai mari producatori de alimente, produse de ingrjire personala si pentru locuinta. Astfel, producatorul va livra deseurile alimentare provenite de la depozitul sau din localitatea Aricestii Rahtivani catre prima centrala in cogenerare din Romania, situata in Filipestii de Padure, din judetul Prahova, despre care noi am vorbit aici.

Primul tip de combustibil solar pentru avioane a fost produs in laborator

Primul tip de combustibil solar pentru avioane a fost produs in laboratorProiectul de realizare a unui prototip de combustibil solar pentru aeronave poarta denumirea de “Solar-Jet”, iar combinatia este de apa si dioxid de carbon, in conditii de lumina solara concentrata ca sursa de energie cu temperatura ridicata.

Lucrarile de cercetare din cadrul proiectului sunt finantate de catre Uniunea Europeana, iar recent s-a obtinut in premiera la nivel mondial un tip de combustibil “solar” pentru aeronave, care are la baza apa si CO2.

Biomasa, in centrul atentiei la conferinta GOVNET

Conferinta BiomasaPe data de 8 Mai 2014, la Hotel Intercontinental din Bucuresti, cu incepere de la ora 9.00, va avea loc conferinta “Biomasa, Biogaz & Cogenerare Romania 2014”, o premiera pentru Romania in ceea ce priveste energia din biomasa si centrale de cogenerare.

Evenimentul este organizat de catre cei de la GOVNET, care aduc in centrul atentiei, prin conferintele pe care le organizeaza, aspecte legate de energia verde si de tendintele de pe piata din Romania.

Biocombustibil
PARTENERI MEDIA
DK ExpoAt this moment you do not support Flash Player 9. We're sorry.

Real Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design