EVENIMENTE


NaturEnergy » Alte stiri
Alte stiri

Nu ai casa izolata? Statul iti da pana la 40000 de lei daca folosesti materiale ecologice!

In data de 12 ianuarie 2017 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 34 Ordinul MMAP nr. 2.425/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind efectuarea de lucrări destinate eficienței energetice, beneficiari persoane fizice. Desi acesta este teoretic deja aplicabil, in realitate autoritatile nu au stabilit inca perioada in care cetatenii isi vor putea inscrie solicitarile.

Cu ajutorul acestui program denumit sugestiv “Casa Verde Plus” – dupa ce “Casa Verde” a avut un succes real printre romanii care apreciaza energia provenita din surse regenerabile si vor sa protejeze astfel natura prin reducerea utilizarii combustibililor fosili – autoritatile romane din cadrul Ministerului Mediului intentioneaza sa sprijine cetatenii romani persoane fizice si juridice in demersurile lor de a-si izola locuintele cu materiale ecologice, insa limitat la parter si doua etaje, locuinte existente sau in curs de construire.

Schema de sprijin pentru certificatele verzi a fost aprobata 

Comisia Europeana a anuntat in data de 19 Decembrie decizia sa de a nu formula obiectiuni in ceea ce priveste intentia Romaniei de a aduce modificari asupra schemei de sprijin pentru acordarea certificatelor verzi, promovand astfel energia provenita din surse regenerabile.

 
Decizia a fost luata pe 16 Decembrie, la trei saptamani dupa ce Guvernul de la Bucuresti a trimis catre Comisia Europeana notificarile. Schema de sprijin a energiei regenerabile prin certificate verzi a fost aprobata in luna Iulie 2011, cu scopul declarat de a ajuta Romania sa isi atinga pana in 2020 tinta de 20 % energie regenerabila.

Sase surse neasteptate de energie regenerabila

Cand vine vorba despre energie regenerabila, cea fotovoltaica si eoliana intotdeauna sunt in centrul discutiei, dar si alte forme de energie verde, precum cea geotermala sau hidroenergia primesc ceva atentie. Ceea ce nu stiu multi este ca in lume se folosesc multe alte surse de energie regenerabila, mai putin cunoscute, insa la fel de eficiente si toate avand acelasi scop nobil: sa compenseze emisiile de dioxid de carbon eliberate in urma arderii de combustibili fosili. Proiecte mai mici includ pamantul si microbii ca sursa de energie, iar cele mai mari implica depozite subterane de magma lichida si chiar urmele de pasi ai oamenilor pentru a dezvolta energie care altminteri ar fi risipita.

Zece noi proiecte de energie regenerabila in valoare de peste 100 de milioane de lei

Zece noi proiecte de energie regenerabila cu o valoare de peste 100 milioane de euroMinistrul roman al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a semnat ieri la Timisoara contracte pentru zece proiecte noi de energie regenerabila, cu o valoare cumulata de 103 milioane de lei.

Potrivit oficialului roman, proiectele includ atat investitii propriu-zise, cat si programe de cercetare-dezvoltare, in cadrul acestora urmand sa se construiasca utilaje si masini care se utilizeaza in sectorul energiei verzi.

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, alimentata cu energie regenerabila

Sala Polivalenta Cluj-NapocaReabilitarea cladirii Salii Polivalente din Cluj-Napoca va fi finalizata in luna Octombrie a acestui an, moment in care va fi inaugurata si prezentata publicului larg. Dupa lucrari de modernizare care au costat pana acum aproximativ 20 de milioane de euro si care s-au intins pe o perioada de trei ani, Sala Polivalenta din Municipiul Cluj-Napoca se mandreste acum cu dotari de ultima generatie, printre care un sistem de panouri fotovoltaice, o fatada transparenta si un panou de afisaj foarte performant, unul din cele mai moderne din Europa.


PARTENERI MEDIA
DK ExpoAt this moment you do not support Flash Player 9. We're sorry.

Real Time Web Analytics Solutie web: Open Web Design